Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Uvod

vijesti
Veera uz Marrenon vina
Otvorena nova vinoteka MIVA Galerija vina
Skraeno radno vrijeme
Whisky sajam
Whisky klub - Bourbon
arhiva

dogaanja
Miva&Mohor proglaeni vinskim veletrgovcem godine
Degustacija vina Trapan
Unusual gin weekend
Promocija pjenuca Korta Katarina Sabion
Prezentacija vina Kozlovi
arhiva

vinar mjeseca
Cloudy Bay
Terrazas de los Andes
Pavo Milii
Obitelj kegro
Zvonko Bogdan
arhiva

vino tjedna
Gitton Pouilly Fume 2014
Viceli Plavac 2013
Korta Katarina Plavac mali 2011
Marrenon Petula rose 2014
Gali Sauvignon 2015
arhiva

subota, 06.02.2016. vinar mjeseca
Terrazas de los Andes

Terrazas de los Andes je poznata argentinska vinska kua iz zapadne Argentine sa sjedištem u poznatoj argentinskoj regiji Mendoza. Ova vinarija dio je bogatog portfelja Moët Hennessy grupacije. Prva je akvizicija grupacije Moët Hennessy izvan granice Francuske. 1999. godine ova vinska kua zapoinje sa svojim radom u srcu Mendoze u staroj obnovljenoj vinariji španjolskog stila koja je prije bila u stoljetnom vlasništvu jednog od zaetnika argentinskog vinarstva.

Ime „Terrazas“ potjee od niza terasastih platoa u podnoju Anda koji se prostiru od 600-1500 metara visine. Svaka vinska vrsta smještena je na optimalnoj nadmorskoj visini da bi profitirala od tono odreenih visinskih uvjeta. Nadmorska visina i golema temperaturna razlika pa danu i noi, daje vinu aromatiziranu kompleksnost i okus. Vinogradi se nalaze na sjeveru i jugu Mendoze. Vina sa sjevera daju njean i sloen okus, a ona s juga titrav intenzitet.

Vinska kua Terrazas de los Andes bili su pioniri u izboru odreene visine na kojoj e posaditi vinograd, kako bi dobili pravi karakter svake vinske vrste.  

Iako je koliinom padalinama meu najsiromašnijim vinarskim podrujima, brojnim kanalima i branama koje osiguravaju opskrbu vodom otopljenog snijega s Anda, a uz ugodnu klimu te vinograde posaene na za to optimalnim pozicijama, vinarija se profitirala kao jedna od najboljih u ovom dijelu svijeta. Njihova filozofija je da se pri proizvodnji vina koriste tradicijom i principima koje su koristili i u prošlosti.

Spoj argentinske tradicije i francuskog „know how-a“ u kombinaciji s jedinstvenim poloajem vinograda daju iznimnu svjeinu, intenzitet i eleganciju vinima Terrazas des los Andes.

U našoj ponudi nalaze se 3 vina kue Terrazas de los Andes: Malbec reserva, Cabernet Sauvignon Afinicado te Cheval des Andes.
 

 

autor: Lana Mohor (5)    06.02.2016. 12:52    Komentari (0)    KomentirajPrijatelji stranice:

 

  


Za Vas piu...

Vinopija
eljko Garmaz
Lana Mohor
Zrinka Belini 
Tomislav Tuen