Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Naslovna -> Proizvoai -> Lipanovi
Lipanovi

P.O. Vitis
Augusta Šenoe 4
21480 Vis

tel: 021/711-932
fax: 021/711-386

vinalipanovic@gmail.com
vina-lipanovic.bloger.hr

Lipanovi

Video:
Pokreni Video
Wine TV

Obitelj Lipanovi jedna je od viških obitelji kojima je tradicija vinogradarstva i podrumarstva usaena još onda kada je, prije više od stotinu i pedeset godina,  prvi Lipanovi došao na ovaj otok i posadio lozu.  Tu dugu tradiciju nastavljamo,  a pisati smo je poeli  1998. godine kada osnivamo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, registrirano pod imenom Vitis.

Naša 3 ha vinograda smještena su na vinorodnim poloajima središnjeg  i jugoistonog dijela otoka, a u pripremi za sadnju imamo još 2 ha. Uz vlastiti urod, kooperanti nam osiguravaju i onaj sa oko 4 ha svojih nasada.  Proizvodnja nije bazirana na kvantiteti ve su rad i panja usmjereni iskljuivo na kvalitetu groa, a samim tim i vina.

Sa 23 000 boca godišnje proizvodnje, ne moemo parirati velikim proizvoaima, ali  brojne nagrade na sajmovima na kojima izlaemo,  opravdavaju naša nastojanja na podruju kvalitete.

Dakle, Vugava i Plavac mali,  i kao sorte i kao vina, daju vrhunske rezultate pa e i dalje biti primarne u uzgoju i proizvodnji, ali se trudimo pronai i odrati i one koje su gotovo nestale i manje su poznate; Kurteloška, Palaruša, Palagruonka, Glavanjuša.....


Vina:
Lipanovi Vugava
Lipanovi Vugava
bijelo vino
Hrvatska
0,75L
kvalitetno
suho
2009.
65,50 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU